Mangler du tid?

MANGLER DU TID?

Mere tid eller mangel på tid er en stor udfordring for rigtig mange.
Tid og stress er synonymer og derfor er der også stor sammenhæng mellem stress og følelsen af at mangle tid.

Kunsten er at kunne beherske sin tid så det ikke er tiden som styrer dig og at forstå, at tid alene er en følelse. For - hvor lang tid er lang tid egentlig Og hvor kort er kort tid

Sandheden er, at tid er det samme for alle! Med mindre det lige præcis er din første eller sidste dag på jorden - så har du hver dag præcis 24 timer at gøre godt med. Hverken mere eller mindre

Du skal hver dag beslutte - hvad du vil bruge de næste 24 timer til De er dine og kun du kan beslutte hvad de skal bruges til.

Og det er nok nærmere her vi finder problemet med det som folk kalder tid - det er problemet med at beslutte! Beslutte om vi vil lægge vores tid i andres hænder og lade dem beslutte hvad vores tid skal gå med - eller at beslutte sig imellem flere forskellige muligheder og ønsker.

Nogengange ønsker vi for meget på en gang eller tror at vi skal nå det hele på den halve tid. Vi fylder så meget i vores hoveder og i vores kalendere, at hjernen ingen ro får.

Hemmeligheden er at tage styringen - så du behersker din tid.

Find ud af hvad der er vigtigst for dig - skriv det ned på et papir. Derefter prioriterer du dine ønsker, så du ved hvad der betyder mest - og bruger så dette til helt overordnet at beslutte hvordan din tid i dit liv skal prioriteres.

Det lyder nemt - og det er det faktisk også. Det svære kommer i at få besluttet at prioritere din tid efter dine ønsker.

Rent praktisk er der flere måder at styre sin tid på:
  • En klassisk måde er kalender styring , så sindet ikke skal huske for meget af gangen. Der er ro i at det er noteret ned og din hjerne kan slippe det - fordi du nu har valgt hvad din tid skal bruges på.
  • Afkobling mellem aktivitet med ro og mindfulness. Når du giver din hjerne tiltrængte pusterum, så svarer det lidt til at tage ekstra ilt ind. Find det der bedst virker som pauser/afkobling for dig - og planlæg det bevidst ind i din hverdag.
  • At være bevidst om, at når du tænker for meget over fremtid eller fortid, så kan det dræne energien.
  • Begrebet nuet er kun et billede af tid, men husk at du ALTID er i nuet selvom du tænker i tid.
  • Nuet opleves når du er optaget af noget - som regel noget du er begejstret for. Det såkaldte flow. 
  • Du finder dit flow ved at kende til dine udfordringer og dine evner.
  • Hvis du får for stor udfordring uden at have evnen til at løse det - så kan det stresse dig og omvendt vil for lille udfordring i forhold til dine evner virke kedeligt og drænene for dig. 
  • Prøv at se på dit liv ligenu og se om du har for store udfordringer - så søg hjælp, eller for små - så begynd at kigge efter noget du finder spændende.
  • Prøv at begynde med en simpel øvelse med at koble fra i bare 3 min. Brug vejrtrækning og fokuser på den for at komme i kontakt med kroppen.
Kroppen er altid i nuet, kun vores hjerne er i tid.

Prøv at finde det som passer til dig. Det vigtigste er, at det virker for dig.

Hav lidt tålmodighed og træn det lidt hver dag - øvelse og det at praktisere det jævnligt er vigtig for succes.

Ønsker du sparring om at finde mere tid og ro i hverdagen eller yderlig fordybelse er du velkommen til at kontakte mig.
Fra
Brian