Find ud af hvilke to forhold, som kan ødelægge din økonomi

To forhold der kan være ødelæggende for din økonomi

Igennem mine mange år som økonomisk rådgiver, har jeg set så mange have det svært med deres økonomi. Jeg har set, hvordan økonomiske udfordringer har kunnet få ellers stærke mennesker helt i knæ.

Nogle gange kommer de ødelæggende forhold udefra, når fx. sygdom eller pandemier rammer os. Men langt de fleste gange, så er det indre forhold, som er årsagen til problemerne.

De to forhold, som primært kan ødelægge din økonomi er:

 1. Dit mindset
 2. Manglende viden om de økonomiske mekanismer

Mindset

Dit mindset kan ødelægge din økonomi helt ubevidst. Det er forankret dybt i din underbevidsthed og er blevet skabt af de ting du, især som barn, har hørt, set og oplevet. Man kunne kalde det for din pengehistorie.

Du vil derfor på et helt ubevidst plan, kunne komme til at spolere eller forhindre din økonomi i at lykkes, så du holder dig selv, på et niveau du kender og føler dig tryg ved og måske identificerer dig med.

Dit mindset giver sig udslag i en såkaldt pengetype - en måde du håndterer dine penge på. Man kan sige, at den definerer dit forhold til penge.

Hvis dit forhold til penge fx. er flygtigt - hurtigt ind/hurtigt ud, så vil det formodentligt, være det du oplever i hverdagen. Netop har du fået penge og så dukker der udgifter op, så de forsvinder igen.

Eller måske er dit forhold til penge anstrengt og du synes, at de giver anledning til flere problemer end de løser - så vil du formodentlig opleve, at det kan være svært, at få pengene til at komme ind i dit liv.

Mindset er altafgørende, for at kunne lykkes økonomisk, men heldigvis er det muligt, at arbejde med sit mindset og dermed få løst nogle af de mere eller mindre ubevidste forhold, som kan ødelægge din økonomi.

Manglende viden om de økonomiske mekanismer

"Den kloge narrer den mindre kloge", er der et ordsprog der hedder. Selv om det ikke handler om, at nogen prøver at snyde andre, så er det ihvertfald sådan, at de vidende har gavn af de uvidende.

Langt de fleste mennesker jeg møder, har ikke i forvejen viden om de økonomiske mekanismer i vores samfund. Eller måske har de faktuel viden, men de har i virkeligheden ikke helt set, hvad det faktisk betyder for dem.

Det er som at spille "matador", hvor hovedparten af deltagerne ikke kender reglerne. Hver gang man slår med terningen, så bliver det "spændende" at se konsekvensen.

Hvis du har prøvet at spille "matador", så vil du nok være enig med mig i, at det ikke er muligt at få succes med det spil, hvis man ikke er ejer af nogle af aktiverne (felterne på brættet). 

Hvis man spiller spillet således, at man bare slår med terningen og så flytter sin bil rundt på brættet og betaler "leje", for at stå på de felter andre ejer og så bare modtager ny betaling, hver gang man passerer start.

Som jeg ser det, er det sådan, at de fleste vælger at leve deres liv - uden at eje aktiver og så satse på, at lønnen kommer ind hver måned, hvorefter vi så i løbet af måneden deler vores løn ud, til dem som ejer aktiverne.

Sagt med andre ord - hvis du ikke kender og forstår de økonomiske mekanismer, så vil du blive den, som betaler til dem som gør.

Sidste chance for Pengeflow workshop og præsentation af vores nye dybdegående Pengeflow Forløb

Som du måske har set, så har vi afholdt en række Pengeflow workshops, hvor vi netop arbejder med mindset, pengetyper, pengeflow og økonomiske mekanismer. Sidste chance, for at deltage i disse, er imorgen torsdag den 31. marts 2022, hvor du lige kan nå at sikre dig en af de sidste 3 pladser.

Workshoppen vil hjælpe dig, med at finde din pengetype og vise dig, hvordan du kan arbejde med eventuelle begrænsende overbevisninger. Vi viser dig, hvordan de økonomiske mekanismer og din pengetype har indflydelse på dit pengeflow og viser dig, hvordan du kan benytte dig af disse, istedet for at blive udnyttet af dem.

Du sikre dig den sidste plads på vores workshop imorgen den 31.03.22 kl. 17 - 20.30 i Holbæk, for kun DKK 285,- Tilmelding kan ske her:

Rabat og bonus på nyt Pengeflow Forløb

De som har deltaget i vores workshops får endvidere mulighed for, at komme med på vores nye dybdegående Pengeflow Forløb til speciel rabat pris og får mulighed for at få en attraktiv bonus.

Vores nye dybdegående Pengeflow Forløb er skabt til, at hjælpe dig med at få alle byggestenene, så du bliver i stand til, at skabe præcis den økonomi du ønsker - uanset om du ønsker frihed, tryghed, flere valgmuligheder osv..

Forløbet fungerer uanset, hvordan din økonomi ser ud idag og uanset, om du har få eller mange penge eller om du har gæld eller penge du ikke ved, hvordan du skal få placeret.

Hvad indeholder det?

• Dybtgående mindset arbejde, så du ved, om din underbevidsthed og din programmering står i vejen for dine mål.

• Værktøjer til at kunne arbejde med eventuelle begrænsende overbevisninger og ubevidste blokkeringer.

• Viden om, hvordan du kan skabe flere indtægter og aktiver.

• Introduktion til at komme igang med investeringer.

• Indsigt i, hvilke typer indkomst som beskattes lavest og hvilke metoder du kan bruge, til at minimere din skat

• Værktøjer til at håndtere dine udgifter og verdens nemmeste system, til at holde styr på dine penge.

I alt 3 * 3 timers moduler, hvor vi mødes fysisk i Holbæk, 2 * 1½ times Zoom møde, Adgang til lukket facebook gruppe samt mulighed for gennem hele forløbet, at kunne sende beskeder til både Mette Nordahl og undertegnede og få svar på dine spørgsmål.

Normal prisen for Pengeflow Forløbet er DKK 5.995,-

Hvis du har deltager i vores intro workshop, så har du mulighed for at komme med til kun DKK 3.697,- (Beløbet kan betales i rater).

Bonus til deltagerne på vores workshops

Deltagerne på vores workshops, vil endvidere ved hurtig tilmelding, få adgang til vores attraktive bonus:

 • Valgfri 1*3 timers workshop, vælg mellem:
  • Sådan kommer du i gang med investeringer i værdipapirer, værdi DKK 1.249,-, eller
  • Sådan kommer du i gang med investeringer i ejendomme, værdi DKK 1.249,-
 • Adgang til vores online Let’s do TAX – kvikguides
  • Lets do TAX - Mindst mulig skat, værdi DKK 149,-
  • Kvik-guide til Forskudsopgørelsen, værdi DKK 149,-
  • Kvik-guide til Årsopgørelsen (på vej), værdi DKK 149,-
 • 30 min. 1:1 med Mette Nordahl i forhold til mindset, overbevisninger og pengehistorier, værdi DKK 600,-
 • 30 min. 1:1 med Birgitte Løvenhorst i forhold til økonomiske forhold, værdi DKK 600

Samlet værdi af bonus er DKK 2.896,- og du kan få den med til DKK 0,-, hvis du har deltaget i vores workshops og er hurtig med din tilmelding.

Læs mere om Pengeflow Forløbet og om bonussen her:

Hvis du har lyst til, at komme med på en transformerende pengerejse med os, så vil det glæde os meget, at se dig på vores sidste workshop imorgen, eller måske direkte på vores Pengeflow Forløb.

Du får hjælp hele vejen. Vi giver dig alle byggestenene til, at du kan komme i mål med din økonomi og fortæller dig undervejs, om alle de smutveje og genveje vi kender, så det bliver endnu nemmere for dig at lykkes.

Uanset om det er hos os eller hos andre, så sørg for at udvide dit kendskab til både mindset og til de økonomiske mekanismer, så de kan arbejde for dig og ikke imod dig.

Birgitte Løvenhorst

Life, Money & Business