Er dine penge som et engangsknald?

Hvordan er dit forhold til dine penge?

Der er ikke ret meget, som kan sætte så mange følelser i gang som penge. Måske føler du allerede ubehag bare ved tanken om at skulle tale om dem eller måske glæde og begejstring?

Sat lidt på spidsen, så kan dit forhold til penge være baseret på enten frygt eller kærlighed.

Er du bekymret for ikke at have nok? Er du bekymret for at tabe dine penge? Er du bekymret for om andre har mere end dig? Bekymret for at miste dit job?

Frygten eller bekymringen om penge er ofte den primære følelse hos mange mennesker. Frygten betyder, at din forhold til penge bliver anstrengt.

Et kærlighedsfyldt forhold til penge vil istedet være baseret på tillid og taknemmelighed. Tillid til at alt ordner sig. Tillid til at der er nok og taknemmelighed for det der allerede er.

 

Hvordan ser dit kærlighedsforhold til dine penge ud?

For nogen er deres forhold til penge som en engangsknald - et hurtigt flygtigt bekendtskab. De penge der kommer ind forsvinder hurtigt igen.

For andre er det et jalousi forhold, hvor de enten er misundelige på andre der har penge eller er sikre på, at alle andre er misundelige på deres penge og vil prøve at tage dem fra dem.

Måske har du et kontrollerende forhold til dine penge og holder dem indespærret?

Eller måske er du ligeglad med dem og gider dem egentlig ikke, så det er fint for dig, hvis de istedet går et andet sted hen.

Har du et kærligt og omsorgsfuldt forhold til dine penge? Så du tager glad imod dem, passer kærligt på dem og sender dem kærligt videre ud i verden og gøre en forskel?

Lurer du glubsk på dem og prøver på enhver måde, at få dem alle sammen til at komme hen til dig?

Får du dine penge til at føle sig små og utilstrækkelige, ved hele tiden at fortælle dem at de er det?

Spreder du glæde omkring dig med dine penge og kaster dem ud til højre og venstre, men under ikke noget at blive tilbage til dig selv?

Har du svært ved at få dem til at komme hen til dig og er akavet i mødet med dem fx. hvis nogen prøver at give nogen til dig?

Prøv lige at give det en tanke. Hvordan er dit forhold til dine penge og hvad betyder det for dit liv?

 

Hvordan kan du gøre dit forhold til penge mere kærligt?

 Til en start kan du blive mere bevidst om, at du har et forhold til dine penge og at din adfærd spiller en rolle i det forhold. Tænk på det som ethvert andet forhold i dit liv.

For at et forhold kommer til at trives, så kræver det en indsats.

Prøv om kan du være mere opmærksom, mere taknemmelig for at de er i dit liv eller måske mere kærlig i din omgang med dem.

Få øje på de glæder de giver og ikke kun på bekymringerne. Det kunne være glæden ved at have betalt for tag over hovedet, mad på bordet, gaven til en kær ven osv.

Det er for de fleste af os en livslang øvelse at blive bedre til forhold. Jeg hørte et citat som sagde - "How you do money, is how you do everything". Så måske hvis du ser rigtig godt efter, så vil du kunne finde samme mønstre i dine øvrige forhold - som du har til dine penge;-)


Bedste hilsner fra

Birgitte Løvenhorst
Life, Money & Business

Husk at du nemt kan finde din pengetyper, med vores gratis tjekliste som du finder lige her: https://lifeandbusiness.dk/money-maker1/money

Du har også mulighed for at lære mere om pengeadfærd i vores nye e-bog: Kend dine pengetyper, som tager dig i dybden med alle de forskellige pengetyper og giver dig mulighed for at kunne genkende pengetyperne på de mennesker du omgiver dig med. Den koster kun 49 DKK og du finder den lige her: https://lifemoneyandbusiness.thinkific.com/courses/e-bog-kend-dine-pengetyper

Vil du vide mere om relationer og pengetyper, så se mere her om penge og parforhold: https://lifeandbusiness.dk/money-maker1/moneyMåske kunne disse blogposts også være interessante for dig:

https://lifeandbusiness.dk/blog/se-hvordan-du-kan-begynde-at-forandre-dit-pengeliv


https://lifeandbusiness.dk/blog/find-ud-af-hvilke-to-forhold-som-kan-ødelægge-din-øko...

https://lifeandbusiness.dk/blog/hvordan-er-din-pengetype-at-v%C3%A6re-p%C3%A5-ferie-med