Opsparerne bliver taberne!

Opsparerne bliver taberne!
Som I sikkert kan gætte, så gør min naturlige interesse for økonomisk adfærd, at jeg følger mange forskellige sider herom.

Idag faldt jeg over et billede med forklaring på “økonomisk tryghed”. Billedet forklarer meget fornuftigt, at man er nødt til at bruge mindre end man tjener og spare resten op. Meeen er det nu hele sandheden

Det er det efter min mening ikke. Hvis man følger andre sider om besparelser, så vil man der kunne se, at det er ved at være tæt på umuligt at finde en bank, hvor de ikke kun tager gebyrer for din konto, men også tager negative renter - så du skal betale for at have dine opsparede penge stående.

Og ikke nok med det, priserne på de varer du gerne vil købe for dine penge - de stiger også - så når du venter med at bruge dine penge - så betyder det faktisk, at du mister en god del penge undervejs i gebyrer og negative renter og at du rent faktisk kan få færre ting for dine penge, end hvis du brugte dem med det samme

Samtidig, så går spare iveren også nogen gange så vidt, at du på den slags spare sider kan læse om mennesker, der ikke kun lever ekstremt sparsommeligt - de går så langt, at de vælger både kærester og børn fra - fordi det koster for meget

Der er naturligvis rigtige ting i begge dele, men efter min mening, så kommer de til at fejle i forsøget på at opnå succes i livet - og i at opnå økonomisk tryghed.
Efter min mening, så er penge et middel til at hjælpe os gennem livet lidt nemmere. Klart - hvis du bruger mere end du tjener, så ender du i gæld - så det er naturligvis første skridt på vejen, at du får indtægter til at overstige udgifter.

Men hvis du i jagten på besparelser “glemmer” at leve det liv du har fået - eller “gemmer” det hele til senere - så er der en vis risiko for at du løber tør for liv - uden at have givet dig selv lov til at nyde det og leve livet undervejs.

Mit forslag vil være, at du istedet ser på hver krone du får ind som et lille korn, som du kan vælge hvad du skal gøre med.

  1. Det kan spises med det samme (forbruges eller byttes med ting og sager)
  2. Det kan puttes i skuffen og opspares til senere. Derved dør nogle af kornene, nogle tages i gebyr og negative renter, hvis du gemmer dine korn i banken. Du får dermed færre korn at gøre noget med - men har en grad af sikkerhed for, at der ikke sker noget med dine korn - ud over at de bliver mindre værd.
  3. Du kan plante dine korn (investere) og håbe at de spirer og bliver til fine store aks, med mange flere korn på. Det er naturligvis ikke alle de plantede korn der bliver til aks. Nogle går til undervejs fordi de blev plantet i dårlig jord eller pga. udefrakommende forhold. Men de som overlever, de giver mange flere korn til dig og din familie. Og hvis du har sørget for at fordele (sprede) hvor du planter dine korn henne - så øger du sandsynligheden for, at du får succes med nogle af dine korn. Og endnu bedre - hvis du sætter dig ind i, hvad hvert korn kræver for at kunne vokse - så øger du endnu en gang sandsynligheden for succes med dine korn.
Betyder det så, at alt opsparing skal investeres? Nej - ikke efter min mening. Det vil for de fleste være godt, med et lille reserve lager - men gør hvad I kan for at beskytte det mod udhulning.
Men sørg for at tage i det mindste bare lidt af dine korn (penge) og få dem plantet så de kan vokse og give dig flere korn. Det er der den økonomisk tryghed kan skabes - ved at have flere indkomster, som kan give dig og din familie flere korn.

Og husk også at nyde nogle af de korn du har, mens du er her i livet - gem ikke dem allesammen til livet er slut.

Det handler om valg - fordel dine korn på alle tre ovenstående måder - så du både kan nyde dem, have lidt liggende på kistebunden og have nogen plantet og igang med at skaffe dig flere korn
178346682_2880857502180888_5067075617296107042_njpg