Når økonomi gør fysisk ondt

Har du prøvet at have ondt i maven over jeres økonomi? Eller prøvet at bekymre dig så meget over det, at hovedet gjorde ondt? Ligget søvnløs den halve eller hele nat og spekuleret over hvor galt det kunne gå eller om hvad du dog kunne gøre? Eller fået en klump i halsen over at skulle fortælle om din økonomi?

Økonomi kan i den grad blive en fysisk tilstand og mange gange i min revisor karriere har jeg set, hvor ondt økonomi kan gøre. Brian ser dem i sin klinik ”En naturlig behandling”, hvor de kommer med forskellige fysiske symptomer, som viser sig at være økonomiske problemer.

 Men - det er jo bare penge - siger dem som ikke selv har prøvet at være i en så presset situation.


Og nej - det er ikke kun penge.

For mange er det:

  • Risiko for ikke at kunne forsørge deres familie
  • Frygt for at blive udstødt af venner og familie
  • Skam over ikke at have styr på økonomien
  • Skyld over måske at have forårsaget problemstillingen
  • Identitetstab hvis det er deres karriere eller virksomhed som er problemstillingen
  • Osv.

Mennesker kan blive både fysisk og psykisk syge af økonomiske udfordringer - og mange lider i stilhed og helt alene med det, fordi økonomi og måske endnu værre økonomiske problemer - det er ikke noget vi taler om.

Mange vil hellere fortælle om deres sexliv end om deres økonomiske forhold - og det siger jo lidt om, hvor tabu belagt økonomi emnet er.

Idag så jeg til min store glæde en person række ud efter hjælp og jeg ved hvor svært det er at gøre, når man har økonomiske problemer. Det kræver sin mand eller sin kvinde at bede om hjælp.

Der er mange steder i landet frivillige gældsrådgivere - jeg har selv uddannet dem i Holbæk kommune, men du kan finde tilsvarende i hele landet. Der kan man gratis få hjælp til sin økonomi og til at få styr på tingene igen.

For virksomheder har Erhvervsråd og Erhvervshusene i regionerne også flere gratis tilbud på hjælp, hvis din virksomhed har økonomiske problemer - eller hvis du blot er bekymret for, om den har eller er på vej ud i økonomiske problemer.

For der er en vej frem og stort set altid en mulighed for at finde lys for enden af tunnelen, hvad enten det er dig eller din virksomhed, som har brug for hjælp til økonomien.

Har du eller din virksomhed økonomiske problemer - så ræk ud til de gratis muligheder eller find nogle som mig, der kan hjælpe med at finde løsninger.

Du behøver ikke være alene med det og jeg lover dig, at så snart du deler din smertefulde byrde med andre og lader dem hjælpe dig - så kommer det allerede der til at føles lidt lettere.

Birgitte