Gider du heller ikke betale skat?

Er du træt af at se dine hårdt tjente penge forsvinde til skat? Det er en følelse, mange kan relatere til – inklusive min 19-årige datter, der netop er gået fra at være studerende til fastansat. Hendes oplevelse har inspireret mig til at dele nogle tanker og råd om, hvordan man bedst håndterer denne overgang og optimerer sin privatøkonomi.

Fra frikort til fast løn: Hvad nu?

Min datter var frustreret over at skulle betale skat: "Jeg gider ikke betale skat," sagde hun. Dette er en almindelig reaktion for mange unge, der går fra at have frikort som studerende til at skulle betale skat som fuldtidsansat. Det kan føles som et stort skridt, og mange forstår ikke helt, hvordan det fungerer.

I vores lille interne "sparring" hjalp jeg hende med at justere hendes forskudsopgørelse. Jeg forklarede, at skatten i sidste ende ville være den samme, uanset om hun rettede den nu eller fik en restskat ved årsopgørelsen. Det er vigtigt at forstå, at forskudsopgørelsen hjælper med at fordele skatten jævnt over året, så man undgår store overraskelser senere.

Lad være med at give alle pengene væk!

Men vores samtale handlede i virkeligheden om meget mere end blot tal. Vi talte om hendes drømme og hvordan hun kunne fordele sine penge, så hun både kunne nyde dem nu og arbejde mod sine langsigtede mål. Mange unge mennesker (og voksne) har en tendens til at bruge alle deres penge uden at tænke på fremtiden.

Jeg lærte hende vigtigheden af at beholde nogle penge til sig selv – ikke bare til opsparing til drømme, men også penge, hun senere kan investere, så de kan arbejde for hende. Det er en essentiel læring, at penge, vi bruger, ofte arbejder for andre, men vi skal også sikre, at nogle af vores penge arbejder for os selv.

En økonomisk gave der holder - til dig selv eller din student

Forestil dig, hvor værdifuld en session om privatøkonomi kunne være for en nyudklækket student. Ved at give dem en sparringssession, giver du dem værktøjerne til at:

  • Få styr på deres forskudsopgørelse
  • Lære at tage stilling til deres penge og spare op til deres drømme
  • Forstå vigtigheden af at investere i sig selv og sin fremtid
  • Opnå økonomisk selvstændighed

Fik du ikke selv en sådan gave, da du færdiggjorde skolen? Så forkæl dig selv med den nu. En god økonomisk start kan gøre en enorm forskel på både kort og lang sigt.

Book en session nu

Uanset om du selv ønsker at gøre din egen økonomi stærkere eller vil give en uforglemmelig og praktisk gave, kan en personlig sparringssession gøre en stor forskel.

Lad os tage første skridt sammen mod en stærkere økonomi og en lysere fremtid med plads til dine drømme.

Klik her for at booke din session nu!

Små ændringer, store resultater

Husk, at små ændringer kan skabe store resultater over tid. Lad os finde de ændringer, der vil gøre den største positive forskel i dit liv eller i livet for en, du holder af.

Mange hilsner fra

Birgitte Løvenhorst
Penge og Business Mentor