Få større selvsikkerhed med penge

Er du nogen gange usikker, når det kommer til penge? Du er langt fra alene. I dette indlæg dykker vi ned i, hvordan du kan opnå selvsikkerhed med penge, så du kan træffe bedre økonomiske valg uden besvær.

 1. Se på grundlaget:

  • Mere end bare tal: At have selvsikkerhed med penge starter med forståelse. Måske fik du i skolen en følelse af, at det er med tal og matematik bare ikke er din stærke side. I virkeligheden siger det mere om dine lærere end det siger om dig. Du kan sagtens det her - det er faktisk slet ikke så svært, når du bare lige giver det en smule opmærksomhed. Start med de grundlæggende principper for forbrugsplanlægning, opsparing og måske investering, det vil give dig større selvtillid til at håndtere dine penge. Få evt. hjælp til at forstå det. En ven, et familiemedlem eller en mentor.
  • Personlige finanser er Personlige: Din økonomiske situation er altid unik og dine ønsker og drømme er unikke. Du skal opnå hvad DU ønsker. Det er alene din opfattelse af, hvad en god økonomi er for dig, som vil kunne hjælpe dig med at finde frem til de råd og de strategier, der passer netop til din rejse.
 2. Tackl din pengepsykologi:

  • Overvind økonomisk angst: Mange føler sig stressede over penge. Begynd med at arbejde på din tankegang omkring penge, så du kan udvikler en mere positiv og proaktiv tilgang. Jeg ved godt at det er svært, hvis du står i en dårlig økonomisk situation. Skift dit fokus fra problemet til f.eks. at se på alt det du allerede har fået via penge. Sæt positivt fokus på alle penge der kommer ind i dit liv. Selv små positive vaner her, vil kunne hjælpe din selvtillid omkring penge.
  • Sunde pengevaner: Små ændringer i din daglige adfærd kan have stor betydning for din økonomiske sundhed. Der behøver ikke at skulle ske revolutioner i din økonomi, de bedste forandringer sker i form af små ændringer af dine vaner. Start f.eks. med at spare et lille beløb op hver måned. Vælg et beløb du VED at du kan overholde. Det er vanen, ikke beløbet der er vigtigt. Når først du kan se, at pengene vokser stille og roligt på din konto eller i din sparegris, så bliver du langt mere glad end du forestiller dig.
 3. Praktiske skridt til selvsikkerhed med penge:

  • Effektive Strategier: Vælg at se på dine penge. Se på hvordan de kommer ind, hvordan du håndterer dem, hvordan du forbruger dem, gemmer dem eller investerer dem. Vi kalder det for dit pengeflow. Når du bevidst vælger at se på dit pengeflow, så begynder du også at se, hvor du kan påvirke det. Det giver dig en klarhed og en kontrol, som vil give dig større selvtillid omkring dine penge. 
  • Værktøjer og Ressourcer: Vi deler ofte værktøjer og ressourcer, der kan hjælpe dig med at træffe bedre økonomiske beslutninger. Følg med på vores nyhedsbreve for at få mere viden og adgang til værktøjerne. 

Selvsikkerhed med penge er ikke kun for de få. Med de rette oplysninger og værktøjer, og en smule tålmodighed med dig selv, kan du skabe et sundt og stressfrit forhold til dine penge med større selvsikkerhed. Begynd i dag, og oplev, hvordan det stille og roligt kan forandre dit liv.

Er du klar til at tage det første skridt mod selvsikkerhed med dine penge? Abonner på vores nyhedsbrev for flere tips og for en dybere forståelse.

Du finder det her: Nyhedsbrev

Mange hilsner fra

Birgitte Løvenhorst
Penge og Business Mentor
Life, Money & Business