Money Mindset

Er der noget, som ubevidst står i vejen, for det du ønsker at opnå?

Hvorfor opfører vi os, som vi gør, i forhold til penge?


Vores forhold til penge grundlægges tidligt i vores barndom, af 3 forhold - det vi ser, det vi hører og det vi oplever

Vores tidlige oplevelser og opvækst omkring penge, præger på godt og skidt vores økonomiske fremtid og den måde vi håndterer penge på. 


Prøv at tænke over, hvad du selv har hørt om penge som barn?

Når jeg er ude og holder foredrag, så får jeg mange tilbagemeldinger på følgende udsagn:

 • Tror du, at pengene hænger på træerne?
 • Man må sætte tæring efter næring.
 • Der er ingen lommer i den sidste skjorte.
 • Tror du, at jeg er lavet af penge?
 • Penge er til for at blive brugt.
 • Man skal arbejde hårdt for at tjene penge.
 • Det der kommer nemt, går nemt.
Alle sikkert velmenende råd, fra velmenende voksne - men når man er lille barn, så har de det med at sætte sig fast og dermed få betydning for, hvordan vi derfra ubevidst tænker omkring penge og økonomi.

Dette er,  sammen med andre forhold, med til at bestemme vores pengetype og dermed vores pengeadfærd.

GRATIS MINI GUIDE OM PENGETYPER
Hvis du er interesseret i at vide mere om pengetyper og finde ud af, hvilken en pengetype du selv er, så KLIK HER og hent vores gratis miniguide om pengetyper. 

Dit ubevidste sind kan forstyre dit forhold til penge


Har du nogen gange en fornemmelse af, at du ubevidst får stoppet dig selv, eller måske ligefrem saboteret det du havde gang i?

Eller at uanset hvad du gør, så synes det ikke rigtigt at fungere?

Mind game

At håndtere sine penge er i lige så høj grad som ved business -  et "mind game", hvor det at have det rette Money Mindset, gør en kæmpe forskel.

Det "rette" Money Mindset er i mange tilfælde et spørgsmål om, at de fleste af os faktisk ikke, er vokset op med forældre som har haft stor succes på pengeområdet. På den måde er vi i høj grad blevet præget af de vaner og de rutiner, som vi har set og oplevet og enten så gentager vi dem - eller også gør vi ALT for ikke at komme til at ligne dem

Sidstnævnte ofte med rod i ekstremt negative tanker og følelser, som den grundliggende årsag til, at vi ønsker at gøre noget andet. Når negative tanker og følelser er den grundliggende årsag, så vil succes på området desværre alene ende med, at forstærke de negative rødder - og personen vil kun få det værre og ikke bedre.

Problemer med dit Money Mindset

Eksempler på, hvordan det ser ud når der er problemer i dit Money Mindset:
 • Du tjener nemt dine penge, men de forsvinder nærmest mellem hænderne på dig.
 • Du har rigtig svært ved at få pengene til at komme ind til dig, fx. svært ved at tjene penge i din forretning, på dit job osv. 
 • Du investerer med alt for høj risiko og uden megen omtanke.
 • Du er ekstremt påholdende med dine penge og er hele tiden bange for at få brugt dem.
 • Du køber en masse ting, men får dårlig samvittighed bagefter
 • Du og din partner har store skænderier omkring jeres økonomi
 • Du tjener en masse penge, men har dårlig samvittighed overfor din familie over, at det går dig godt.
 • Osv. 

Tankemønstre

Faktisk så viser undersøgelser, at velhavende mennesker helt generelt har nogle tankemønstre, som er meget forskellige fra andre menneskers. På vores side med gratis materiale, kan du hente listen over forskelle i tankemønstre, hvis du lige vil teste dine egne af - eller måske bare begynde at adoptere nogle nye. 

Desværre er det ofte ikke nok "bare" at sørge for positive tanker osv., da en grundlæggende følelse af f.eks. ikke at være tilstrækkelig, sidder fast dybt i vores underbevidsthed. Man er derfor ofte nødt til at gå dybere til værks, hvis man vil have forandring. 

Systemisk opstilling

I mit arbejde med kunder, har jeg flere gange anvendt systemisk opstilling til at afklare sådanne dybtliggende mønstre og med brug af denne metode, er det muligt dels at få øje på problemstillingen og dels at kunne begynde at bearbejde den.

Systemisk opstilling er en metode, som tager en indre problemstilling og laver et eksternt "billede" på det. Via det eksterne "billede" bliver det langt mere tydeligt at se, fx afstand til ønskede ting og forhindringer.

Jeg har min uddannelse i systemisk opstilling fra Mette Nordahl PAF Akademi, hvor du evt. kan læse mere om metoden: https://www.paf-academy.com/om-mette-nordahl/

Brug for hjælp til at bryde mønstre?

Såfremt du er interesseret i at høre mere, om at arbejde med Money Mindset og ubevidste problemstillinger , så kontakt os for en helt uforpligtende samtale herom.